Bortom de blå bergen Degerfors: Förberedelser inför aktiverandet av ”Den 3.e sanningen” — Degerfors får en ny gestaltning i gångtunneln under järnvägsspåret

Sommaren 2020 påbörjas färdigställandet av jakten på Den tredje sanningen och den alternativa avslutningen drar igång. Elevernas teckningar från de första workshoparna ligger till grund för en ny gestaltning av gångtunneln under järnvägsspåret, som nu tar form som en portal. Gestaltningen godkänns av Degerfors kommun som hjälper till att sandblästra och grundmåla vägtunneln innan Erik Rören, med assistans av Emanuel Hallklint, målar fram portalen med de mystiska tecknen i slutet av sommaren. Parallellt hjälper Annika Johansson på Karlskoga Degerfors Grafikverkstad till att screen- trycka 120 kartor över Sveafallen som Rören/Johannessen skapat tillsammans med barnen.

Nu tillverkas också 400 små skulpturer i form av tre olika ägg och en hållare i infärgat och extra hållbart gips med assistans av Jessica Wiklund. Portal, kartor och skulpturer skapar tillsammans vägen till Den tredje sanningen. Skattjakten kan snart börja.

Fotografier av: Kerstin Wagner
Visa alla