Sommarresidens – DansPlats Skog — 8-14 juli samt 15-21 juli

PHIDR bjuder in Clarissa Siimes och konstnärsgruppen Dark Mothers, aka Marie Gavois och Cecilia Germain till två sommarresidens på Dansplats Skog under 2024.

Dansplats skog bjuder under sommaren (8-14 juli) in konstnären Clarissa Siimes, Umeå för att arbeta platsspecifikt med att gjuta av vattnets rörelser i vattendragen kring Skog. Clarissa intresserar sig för hur form kan bli till i samspel med material och natur, och hur hon genom att hälla smält vax i vatten kan få syn på vattnets flödande strömlinjer. Frågan om vattnets kollektiva förmåga att bära och bevara minnen av en plats är något hon vill undersöka i projektet.

Veckan efter (15-21 juli ) kommer konstnärsgruppen Dark Mothers, aka Marie Gavois och Cecilia Germain, Uppsala, till Skog för att påbörja ett process och platsbaserat arbete kring deras nya alias; Dark Mothers, som är arbetstiteln på ett projekt som uppstått ur en, under flera år, pågående dialog mellan konstnärerna. Till stor del ett samtal om att bli och vara mamma i ett samhälle där klassklyftor ökar och rasbiologin väckts till liv. Vistelsen på Dans Plats Skog blir startpunkten för att börja undersöka och materialisera Dark Mothers reflekterande blick på ett vitt panoptikon. Konstnärerna tar gärna emot besök under sin vistelse!

Kontaktperson: Destiny Af Kleen dansplatsskog@gmail.com

Hemsida: https://www.dansplatsskog.se/ https://www.facebook.com/dansplatsskog

Om Dansplats Skog
DansPlats Skog drivs av den ideella föreningen PHIDR och är en produktionsplats för professionell dans i byn Skog, Söderhamns kommun. I den gamla missionskyrkan visar föreningen offentliga föreställningar, bedriver residens, anordnar workshops, mentorsprojekt, föreläsningar m.m DansPlats Skog är en plats där man som publik kan möta ny scenkonst och träffa dansarna/aktörerna efter föreställningen för ett samtal med hembakat fika!

Visa alla