Stugan och scenen

Konstfrämjandet Bergslagen, Folkrörelsernas Konstfrämjande och Örebro universitet startar ett projekt som bjuder in konstnärer att nyproducera konstnärliga arbeten kopplat till forskning på Örebro universitet.

Stugan och scenen är ett pilotprojekt som ska ligga till grunden för ett långsiktigt samarbete och stärka regionens konstliv.

Titeln bygger på Konstfrämjandets Bergslagens två olika utställningsplatser: galleriet i Wadköping, “stugan”, en röd stuga i ett kulturreservat i Örebro samt Universitetets konsthall och närliggande konsertsal som kan vara just en “scen” för samtidskonsten och forskning, med debatter och föreläsningar.

Tre konstnärskap bjuds in att nyproducera konstnärliga arbeten i dialog med forskare från universitet inför en presentation i Örebro universitets konsthall 2016-2017. Projekt bygger på ett antal träffar mellan konstnär och forskare och är baserade på forskning och gemensamma intresseområden.
I samarbete med Örebro universitet.

Pågående produktioner

The Non Existen center stallbergsgruva.se och

Anders Trumberg
Forskare
Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap, Örebro universitet
https://www.oru.se/personal/anders_trumberg

Meira Ahmemulic och

Markus Klinton
Forskare/Enhetschef
Externa relationer, Örebro universitet
Doktorsavhandling
Klinton, M. (2014). Det rationella och det normala: om lönearbetets logik, praktik och etik. (Doctoral dissertation). Örebro: Örebro university.
https://www.oru.se/personal/markus_klinton


Kristina Lindberg cargocollective.com och

Marie-louise Danielsson-Tham
Forskare/Professor
Forskningsämne: Måltidskunskap
Restaurang- och hotellhögskolan I Grythyttan, Örebro universitet
https://www.oru.se/personal/marie-louise_danielsson-tham


Visa alla