Stockholmsskolan

Är du lack på alla orättvisor i samhället? Drömmer du om att bli konstnär? Eller är du kanske bara nyfiken på vad konst är? Då ska du komma till Stockholmsskolan!

Vi gör workshops för unga som gillar konst och kultur! Här är ett exempel från en manus- och regiworkshop med David Nzinga.

Stockholmsskolan drivs av Konstfrämjandet Stockholm. Stockholmsskolan Deluxe är ett samarbete mellan Konstfrämjandet Stockholm och Birkagårdens folkhögskola.

Deluxe
Stockholmsskolan Deluxe är en gratis konstkurs för dig som är mellan 18-25 år och inte gått på konstskola tidigare. Där får du:

* Träffa spännande konstnärer
* Bli coachad att nå dina mål
* Lär känna andra med samma intresse

Kursen äger rum på onsdagskvällar och innehåller både eget skapande och inspirerande möten med gästlärare.
Vårens termin startar 29:e januari. Du kan redan nu anmäla dig här!
Mer information om Deluxe finns på Birkagårdens hemsida.

Stockholmsskolans öppna program
Stockholmsskolan besöker olika platser i Stockholm, bland annat museum och teatrar. Där träffar vi grymma inspirerande gäster och har spännande samtal och workshops. Besöken annonseras som facebookevent, så gå in och gilla vår sida på facebook. Det är alltid gratis och du kan hoppa in när som helst. Är du intresserad? Besök vår Facebooksida.

Vem kan vara med?
Om du är mellan 18–25 år och och inte gått någon eftergymnasial konstutbildning, kan du vara med i Stockholmsskolan.

Vilka jobbar med Stockholmsskolan?
Stockholmsskolan Deluxe leds av Nachla Libre och George Chamoun.

George Chamoun är kurator, fritidsledare, klubbarrangör och DJ med en masterexamen i smyckesdesign från Konstfack. Förutom Stockholmsskolan jobbar han med RFSL Newcomers Youth och har nyligen kurerat en utställning på Botkyrka Konsthall.

Utöver ledarna får du träffa en rad spännande konstnärer och andra kreatörer. Vi har bland annat haft Athena Farrokzhad, Samuel Girma, Eli Levén och Shirley Harthey Ubilla som gästlärare.


Visa alla