XOLA! — visa din film på utomhusbio

En kurs för dig som vill prova på att jobba med journalfilm och utomhusbio! Filma de nyheter du tycker är viktigast. Vad vill du berätta, vad vill du visa? Jobba i redaktion ihop med andra, och diskutera bilder av staden du lever i. Arra filmvisningar utomhus, och se dina egna filmer på stor duk tillsammans med inbjuden publik.

Filmar du med din mobil, eller annan kamera? Inga förkunskaper behövs. Kursen är kostnadsfri. Undervisningen översätts så att alla kan hänga med. Allt sker på kvällar och helger. Sök med dina kompisar!

Kursdeltagarnas egna journalfilmer med nyheter och bilder av staden Malmö visas för publik i olika utomhusbiografer – bland annat en solcellsdriven bio med stor filmduk, och en rullande cykelbio.

Första halvan av september får du teknisk undervisning av RåFILM, lär dig mer om att filma med mobilen och andra kameror, och om att klippa film i dator. Kvällar och helger. Inbjudna föreläsare berättar om medborgarjournalistik, själv-etnografi, och andra stadsbilder.

Andra halvan av september gör vi utomhusbio och testar olika format – solcellsdriven projektor, RåFILMs cykelbio mfl. Visningarna ingår i en större utställning som ordnas av Statens Konstråd. Vi går igenom allt arbete kring en visning – teknik, publik, presentation.

Anmäl ditt intresse till lisa.nyberg@konstframjandet.se och läs mer om kursen på sunshinesocialistcinema.wordpress.com

Visa alla