Utställning: Hoppets mirakel

Den 10 december kl 15.00-18.00 är det vernissage för utställningen Hoppets mirakel på Augustenborgsgatan 8B i Malmö. Bakom utställningen är unga konstnärer från S.A.Y. (Stories – Art – You) som visar sina verk i form utav skulptur, måleri och poesi.

S.A.Y. (Stories – Art – You) är en grupp av ungdomar och unga vuxna som genom kreativa uttryck bearbetar och delar olika erfarenheter och upplevelser av migration. S.A.Y. ifrågasätter vilka berättelser och röster som hörs och syns i samhället och vem som är expert på sin egen situation. Efter den mycket lyckade utställningen En Sårad Dröm som visades på bland annat Moderna Museet och Stadsbiblioteket i Malmö under 2014 och 2015 är S.A.Y. tillbaka med en ny utställning. Hoppets mirakel handlar om hopp och optimism – alltid, överallt, oavsett villkor och situation.

”För mig handlar det om att ta chans i livet, att inte tappa tid” säger en av utställare Abeer och hennes kollega fortsätter ”även om en känner sig krossad och hopplös, det finns alltid något som skiner i livet.”

S.A.Y. drivs av Individuell Människohjälp och Folkrörelsernas Konstfrämjande och utställningen som ska vara öppen fram tills den 22 december stöttas av Postkodslotteriet och MKB.

Kontaktpersoner:

Michaela Rábová, michaela.rabova@manniskohjalp.se

Lisa Nyberg, lisa.nyberg@konstframjandet.se

Visa alla