Utlysning producent Luleåbiennalen 2020

2020 genomförs en ny upplaga av Luleåbiennalen i Norrbotten. Vi söker nu en erfaren producent till en 50% tjänst under perioden 1.4 2020–30.10 2020 samt under januari 2021. Med chans till utökad tjänst.

Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning i hela samhället som huvuduppdrag. Luleåbiennalen startade 1992 och är den äldsta i Skandinavien. Sedan 2017 är Folkrörelsernas Konstfrämjande huvudman med målsättningen att driva biennalen över hela region Norrbotten. Konstfrämjandet vill visa hur konsten kan engagera människor och platser som medskapare, kollektivt utveckla frågeställningar och förnya biennalkonceptet till ett gemensamt utforskande och skapande av platser.

2018 återuppstod Luleåbiennalen med ett program som tog plats på ett vidsträckt geografiskt område med konsthändelser och utställningar i Luleå, Boden, Jokkmokk, Kiruna och Korpilombolo. Under titeln Tidjord deltog sammanlagt 37 konstnärer, varav åtta konstnärer bidrog med nyproducerade verk. För inblick i 2018 års biennal besök gärna www.luleabiennial.se

Arbetsuppgifter
Som producent arbetar du i nära relation med Luleåbiennalens konstnärliga ledare, och i dialog med Konstfrämjandets verksamhetsutvecklare i norr, för att få biennalen att hända. I tjänsten ingår att projektleda utställningstekniker och praktikanter i installation och nedtagning av utställningar. Du är den som har kontakt med konstnärer och biennalens olika utställningsplatser, samt ansvarar för samordning och bokning av transporter och försäkringar av konstverk. Du ska klara av att förhålla dig till en bestämd budget och planera hållbart både vad gäller ekonomi och medarbetare. Lön enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att både självständigt och tillsammans med kollegor initiera, samordna, budgetera för och genomföra större kulturprojekt. Du ska ha relevant högskoleutbildning inom kulturområdet eller motsvarande kompetens arbetslivserfarenhet. Du arbetar lösningsorienterat och har god kännedom om samtidskonst och konstnärliga tekniker. Vi ser gärna att du är praktiskt lagd.

Du ska vara samarbetsorienterad, ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet är delvis förlagt på platser utanför konstinstitutioner och samverkan kommer att ske med både vana och konstovana aktörer. Du är kreativ, och drivs av viljan att entusiasmera och involvera.

Det är meriterande om du känner till Norrbotten, har etablerade nätverk och uppbyggda relationer i regionen och är bekväm med att utveckla nya samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vi ser gärna att du arbetar målinriktat, strukturerat och är van att arbeta mot deadlines. Du är flexibel i ditt arbetssätt, har förmågan att ha flera aktiviteter på gång samtidigt och kan leverera både när det gäller att producera övergripande underlag och att ha fingertoppskänsla för detaljer.

Välkommen att söka tjänsten som producent för Luleåbiennalen – en av Sveriges stora konsthändelser 2020!

Ansökan skickas senast 17/2-2020 till:
emily.fahlen@konstframjandet.se
asrin.haidari@konstframjandet.se

För mer information om tjänsten kontakta:

Asrin Haidari
Konstnärlig ledare Luleåbiennalen
asrin.haidari@konstframjandet.se
070 454 7898

Visa alla