“Trottoarfontänen är ett stort litet konstverk”

På gatan utanför Konstfrämjandets kontor samlas människor och tittar på Magnus Thierfielders "Fountain". De undrar, fotar, ler och diskuterar. Kom förbi du också! Fontänen finns utanför Swedenborgsgatan 1 hela sommaren. Se bilder som förbipasserande tagit och lägg upp din egna bilder på sociala medier med hashtag #minifountain.

Magnus Thierfelders ”Fountain” får uppmärksamhet – både på gatan och i media. Peter Cornell skriver för Expressen:

 • “På trottoaren utanför Konstfrämjandets kontor på Swedenborgsgatan i Stockholm står nu en blyg fontän inklämd mellan ett par gatstenar, en vattenstråle som sprutar en liten båge och sprider mörka fuktfläckar som liknar kartbilder. ”Fountain” är ett offentligt konstverk av Magnus Thierfelder, bara cirka fem centimeter hög men på grund av det oväntade sammanhanget blir den lika synlig som en pompös fontän. Människor samlas nyfiket runt den och börjar prata.”

Läs hela texten här.


Vi får mejl från förbipasserande:

 • ”Hej!
  Så glad jag blir att se strålen tränga sig fram mellan gatstenarna. Att något så litet, som är ursprunget från naturen, tar plats i den tillrättalagda gatubilden. Jag blir så glad att jag tar en extra sväng. Har presenterat för barn och barnbarn som efter undran (över min entusiasm) verkar ta till sig. Det är de som bor där och jag är besökare, från naturen.

 • Tack till er alla inblandade, förstår att det krävt mycken planering och arbete av er.

 • Med vänlig hälsning

 • Carin”

En TT-artikel sprids i tidningar över landet med texten:

 • ”Subtilt, subversivt och pyttelitet – med miniatyren har gatukonsten tagit en ny riktning. Och nu har världens kanske minsta fontän invigts. Magnus Thierfelder förskjuter perspektiven med ”Fountain”.”
  Läs hela texten i Sydsvenskan.


Konstnären Magnus Thierfelder säger själv till DN:

 • ”Det vore fint med en ambulerande fontän som kan färdas mellan olika platser som en olympisk eld, som en liten subversiv kraft.”
  Läs mer här.

Visa alla