SyskonSKAP i Stenhagen — Sommarlovsworkshops i konst för 10-16-åringar i Uppsala

Under juni månad arrangerar SyskonSKAP konstworkshops för barn och ungdomar i Stenhagen i Uppsala. SyskonSKAP är ett konstpedagogiskt projekt, drivet av Konstfrämjandet Uppland med stöd av Uppsala kommun, som ger barn och unga möjlighet att testa konstnärliga intryck och göra studiebesök.

Under sommarlovets första två veckor finns SyskonSKAP på plats måndag–fredag (med undantag för midsommarafton) i ateljén på Västra Stenhagenskolan. Varje eftermiddag kl 14–16 hålls konstworkshoppar. Besökarna kommer bland annat lära sig att animera tecknad film, måla keramik, göra smycken och jobba med mosaik. Workshopparna är gratis och ingen föranmälan krävs. SyskonSKAP bjuder på fika och frukt!

13–14 juni
Konstnären Erik Hedman håller i animationsverkstad där du lär dig göra tecknad film med i-pads. Allt material som behövs kommer att finnas på plats.

15–16 juni
Testa att måla keramik! Du kan ta med dig egna vaser, tallrikar och muggar eller använda de som SyskonSKAP har med sig. Du provar olika tekniker med schabloner, stänkmålning, mönsterdesign m.m.

20–23 juni
Skapa konstverk och konsthantverk i mosaik. Det kommer att finnas träpannåer som man kan skapa mosaiktavlor på samt brickor, lådor etc. som man kan klä in i mosaik. I slutet av veckan kommer vi även att göra smycken och magneter i krympplast, måla på tygkassar m.m.

Hitta hit
Alla aktiviteter sker i ateljén på Västra Stenhagenskolan, Herrhagsvägen 8, 752 67 Uppsala.

Kontakt
Anna Glantz, konstnärlig ledare för Syskonskap Stenhagen
anna.glantz@konstframjandet.se

Läs mer
SyskonSKAPs verksamhet i både Stenhagen & Gottsunda.
SyskonSKAPs sommarlovsaktiviteter, Kubik Uppsala.

Syskonskap drivs av Konstfrämjandet Uppland med stöd från Uppsala kommun.

Visa alla