Samtidskonstdagarna: Sandi Hilal — Al Madhafah / The Living Room

Al Madhafah / The Living Room

Under årets upplaga av Samtidskonstdagarna kommer Sandi Hilal att presentera projektet Al Madhafah/ The Living Room för konferensens deltagare.

Hilal har under 2018 arbetat med ett boende för asylsökande i Boden. En av boendets lägenheter har gjorts om till Al Madhafah /The Living Room — ett rum för gemensamma aktiviteter. Vare sig det är öppen förskola eller brunchträffar så kommer de händelser som sker i rummet att aktivera ett värdskap som inte funnits tidigare. Det är där den konceptuella konstnärliga idén ligger, i möjligheten att som nyanländ skapa möten och bjuda in på egna villkor. Ett utrymme för kunskapsutbyte, aktivism och social mobilisering – konst som öppnar upp för möten, förståelse och samverkan.

15/11, 17.00 Sandi Hilal presenterar Al-Madhafah/The Living Room på Folkets Hus i Boden

15/11, 18.00 The Right to Be a Host – en performancemiddag som är en del av projektet Al-Madhafah/The Living Room kommer att äga rum på en rad platser i Boden, bland annat i Al-Madhafah/The Living Room


Al Madhafah/ The Living Room produceras av Statens konstråd.

Samtidskonstdagarna 2018 arrangeras av Statens konstråd i samarbete med Havremagasinet länskonsthall och Konstfrämjandet.

Visa alla