Researchresa inför årets upplaga av Luleåbiennalen

Arbetslaget för Luleåbiennalen 2020: Karin Bähler Lavér, Malin Hüber, Emily Fahlén, Asrin Haidari & Olle Arbman. Foto: Susanna Jablonski.

I arbetet med årets upplaga av Luleåbiennalen genomför hela arbetslaget tillsammans med flera av de medverkande konstnärerna en gemensam researchresa i Norrbotten.

Luleåbiennalen genomförs under hösten 2020 och arbetet inför biennalens öppning pågår nu för fullt. Under denna vecka genomför Luleåbiennalens konstnärliga ledare, producenter och ett urval av de medverkande konstnärerna en researchresa i Norrbotten. Från distriktets och biennalens sida följer vi utvecklingen och anpassar hela tiden arbetet med och utformningen av biennalen utifrån myndigheternas rekommendationer kring den nuvarande Coronasituationen.

Luleåbiennalen 2020 tar grepp om den spekulativa frågan om vad ’realism’, som begrepp, uttryck och paradigm, skulle kunna betyda idag. De inbjudna konstnärerna berättar genom sina verk om verkligheter relaterade till samhälleliga system: byråkrati, massmediala logiker och industriell infrastruktur; men de föreslår också inbrott som utmanar och kastar omkull dessa rådande ordningar: strejken, magin och inte minst konsten själv med dess subversiva
potential.

Läs mer om Luleåbiennalen 2020 här.

Visa alla