Ortens konstfestival — Länge leve vi

Torsdagen den 15 september öppnar Ortens konstfestival! Temat för festivalens allra första år är länge leve vi, inspirerat av Ison och Filles låt med samma titel. Under festivalen kommer konstnärer från orter runtom i Göteborg ställa ut sina verk. Dessutom ett program fullt av uppträdanden, föreställningar, open mic och mycket mer!

Vi är många i orten som låter våra tankar, berättelser och känslor ta sig uttryck i olika konstformer. Vissa av oss skriver poesi, raptexter eller berättelser. Andra uttrycker sig genom att måla, fota, rita eller graffa. Oavsett vilka metoder vi använder så utgår vi ifrån oss själva, våra erfarenheter och våra berättelser. Våra texter, bilder och vår musik bär på våra budskap, drömmar och historier.

I konsten tar våra tankar form och blir greppbara.

Med ortens konstfestival vill vi lyfta vår konst och hylla vår kultur. Vi vill starta en plattform där vi skapar och presenterar konst som vi och våra systrar och bröder kan relatera till.

Festivalen är början på en konströrelse där vi definierar vad som är konst utifrån oss själva och låter vår konst ta den plats och uppmärksamhet som den förtjänar.

Länge leve vi!

Ortens konstfestival 2016: Länge leve vi är en del av Pantrarnas kulturverksamhet Speak your mind och görs i samarbete med deltagarna, festivalens referensgrupp och Konstfrämjandet.

Pantrarna@hotmail.com

Visa alla