Luleåbiennalen 2022 söker producent

Bild: Christina Zetterlund, foto från researchresa 2021

Konstfrämjandet Norrbotten söker en producent på motsvarande 50% som tar ett helhetsgrepp om utställningar och program i Luleåbiennalen 2022 och bidrar till att förverkliga de konstnärliga ledarnas visioner.

Producenten kommer att ha nära kontakt med de konstnärliga ledarna för att planera, samordna och producera biennalens omfattande och varierande aktiviteter. Producenten följer arbetet som sker på flera platser runtom i Norrbotten från idé och utförande till nedmontering. Producenten kommer att fungera som en länk till biennalens samarbetsparter och biennalens övriga medarbetare för att med dem ta fram en tidplan och budget. Arbetstiden varierar och innehåller intensivare perioder vilket planeras i samråd med Konstfrämjandet Norrbottens verksamhetsledare.

Tjänsten ställer höga krav på organisatorisk förmåga och att snabbt kunna hitta resurseffektiva lösningar. Producenten bör ha tidigare erfarenhet från hantverk eller samtidskonst, samt från större produktioner med många delar. Tidigare arbete och erfarenhet från Norrbotten välkomnas. B-körkort är ett krav. Arbetet sker på svenska och engelska.

Uppdragets aktivitetsgrad motsvarar en 50% anställning som efter överenskommelse också är möjligt att fakturera. Anställningen pågår till och med februari 2023 med tillträde så snart som möjligt.

Luleåbiennalen initierades 1991 och är Skandinaviens äldsta biennal. Konstfrämjandet tog över som huvudman 2018 med målsättningen att skapa en återkommande konsthändelse spridd över hela Norrbotten. Luleåbiennalen har 2022 utvidgats från att vara en samtidskonstbiennal till att också inkludera hantverk – en bredd som innefattar duodji, konsthantverk och slöjd jämte mindre vanliga hantverk inom konstvärlden som bil- och mathantverk. Biennalens konstnärliga ledare 2022 är Christina Zetterlund och Onkar Kular.

Är du intresserad av uppdraget? Hör gärna av dig för att få veta mer eller skicka in en ansökan med CV och kort beskrivning av varför uppdraget intresserar dig. Vi går igenom inkomna ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan deadline 10 juni.

Kontakt
Maria Ragnestam, Konstfrämjandet Norrbottens verksamhetsledare
maria.ragnestam@konstframjandet.se
070 377 39 97

För mer information, besök hemsidan för Luleåbiennalen 2022.

Visa alla