Luleåbiennalen 2022 söker digital producent på halvtid

Skiss av Onkar Kular

Konstfrämjandet Norrbotten söker en producent som ska ansvara för digitala sändningar, produktioner och dokumentationer i samband med Luleåbiennalen 2022. Uppdraget är på 50% med tillträde så snart som möjligt och pågår till och med januari 2023.

Tillsammans med Luleåbiennalens konstnärliga ledare kommer producenten under våren och sommaren 2022 att utveckla ett ramverk och visuellt koncept för att dokumentera och sända den publika programverksamheten genom biennalens digitala plattform. Evenemangen kommer att äga rum i Luleå och på andra platser i Norrbotten under perioden augusti 2022 – januari 2023. Planering, samordning och genomförande av sändningar, produktioner och dokumentationer ingår i uppdraget. Utifrån behov inkluderar detta möjligheten att engagera personer med kompletterande kompetens under kortare tidsperioder för att genomföra uppdraget. Producenten bör ha erfarenhet av digitala tekniker för att spela in och sända video, samt ha ett intresse för konst och hantverk. Tidigare arbete och erfarenhet från Norrbotten välkomnas. Arbetet sker på svenska och engelska.

Luleåbiennalen initierades 1991 och är Skandinaviens äldsta biennal. Folkrörelsernas Konstfrämjande tog över som huvudman 2018 med målsättningen att skapa en återkommande konsthändelse spridd över hela Norrbotten. Sedan 2021 är det Konstfrämjandet Norrbotten som driver projektet. Luleåbiennalen har 2022 utvidgats från att vara en samtidskonstbiennal till att också inkludera hantverk – en bredd som innefattar duodji, konsthantverk och slöjd jämte mindre vanliga hantverk inom konstvärlden som bil- och mathantverk. Biennalens konstnärliga ledare 2022 är Christina Zetterlund och Onkar Kular.

Är du intresserad av uppdraget hör gärna av dig för att få veta mer eller skicka in en ansökan med CV och kort beskrivning av varför uppdraget intresserar dig till Konstfrämjandet Norrbottens verksamhetsledare Maria Ragnestam.

Deadline för ansökan: 22 april 2022

Kontakt
maria.ragnestam@konstframjandet.se
070 377 39 97

Mer om Konstfrämjandet Norrbotten hittar du här.

Visa alla