Konstfrämjandet söker projektledare/konstnärlig ledare till Luleå Internationella Konstbiennal

Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning i hela samhället som huvuduppdrag. Luleå Internationella Konstbiennal startade 1992 och är den äldsta i Skandinavien. Från och med 2017 är Folkrörelsernas Konstfrämjande ny huvudman med målsättning att driva biennalen över hela region Norrbotten.

Konstfrämjandet vill visa hur konsten kan engagera människor och platser som medskapare, kollektivt utveckla frågeställningar och förnya biennalkonceptet till ett gemensamt utforskande och skapande av platser.

Arbetsbeskrivning
Folkrörelsernas Konstfrämjande söker projektledare / konstnärlig ledare till Luleå Internationella Konstbiennal. Tjänsten är på 100 %, men kan även delas upp på två 50%-tjänster. Ange i din ansökan om du är intresserad av 100 %, 50% eller om ni är två som gör en gemensam ansökan om 50% var.

Tjänsten innebär att med utgångspunkt i Norrbotten initiera och driva projekt som är med och stärker konstens och biennalens betydelse i samhället. Arbetet sker i nära samarbete med med representanter från de olika aktörer som ingår i biennalens samverkansgrupp: Luleå Konsthall, Norrbottens museum, Galleri Syster, Resurscentrum för Konst och Konstfrämjandet.

Arbetet innebär att vara med att utveckla organisationen och dess samverkan med andra aktörer i Norrbotten, med nya och traditionella folkrörelser, samt självorganiserade konstverksamheter.

Projektledaren/projektledningen ansvarar för att söka ytterligare finansiering till biennalen och hålla ihop det administrativa och långsiktiga arbetet.
Tjänsten syftar till att skapa ekonomiska och konstnärliga förutsättningar så att en större projektledningsgrupp kan anställas och genomföra en internationell konstbiennal i Norrbotten med start 17 november 2018.

Din arbetsgivare är Folkrörelsernas Konstfrämjande och du har tät kontakt med kansliet i Stockholm samt med biennalens samverkansgrupp. Tjänsten är placerad i Luleå.

Vi tror att du/ni:
– Har relevant utbildning samt praktisk erfarenhet av att organisera konstnärliga verksamheter
– Har brett nätverk av, och vana att arbeta med, konstnärer i Sverige och internationellt samt kommuner, regioner och andra samhällsinstanser
– Har förmåga att sammanföra människor med olika bakgrund och
perspektiv i givande samarbeten
– Har en stark vision om hur ett konstfrämjande arbete kan genomföras i dialog med samverkansgruppen och övriga samarbetsparter.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning i minst ett år. Tillträde 2017-12-01 eller enligt överenskommelse. Resor och viss helg- och kvällstjänstgöring kommer att förekomma.
Vill du veta mer om tjänsten?
Hör av dig till Sara Edström, verksamhetsutvecklare norr, 072-242 40 12
Per Hasselberg, verksamhetsledare, 076-170 32 73
Niklas Östholm, facklig företrädare: 073-510 32 69

Maila din ansökan med en beskrivning av hur du skulle vilja arbeta för att utveckla Luleå Internationella Konstbiennal, inklusive relevanta bilagor, till per.hasselberg@konstframjandet.se senast 2017-10-15

Visa alla