Kritiklabbet och Region Halland bjuder in till kritikfestival 14 – 17 oktober 2021 — Regionen inkluderar konstkritik i kulturplan

Foto: Kritiklabbet

Under fyra dagar uppmärksammas kritiken i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. Ett program med föreläsningar, workshops och samtal med utgångspunkt i allt från mat till musik, konst och litteratur.

Under fyra dagar uppmärksammas kritiken i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. Ett program med föreläsningar, workshops och samtal med utgångspunkt i allt från mat till musik, konst och litteratur. Här finns hela programmet.

Medverkande kritiker: Axel Andersson, Alexandra Borg, Cecilia Djurberg, Shora Esmailian, Linda Fagerström, Magnus Florin, Lars-Erik Hjertström Lappalainen, Ulrika Knutson, Ylva Lagercrantz-Spindler, Andres Lokko, Marie Petersson, Niklas Qvarnström, Oline Stig, Edith Söderström, Josefine Wikström och Magnus William-Olsson.

–Om konsten inte diskuteras, kontextualiseras, problematiseras, riskerar den att förtvina i ett vakuum. Att Halland satsar på en livskraftig kritisk offentlighet är en win-win för såväl konsten som lokalsamhället , säger Edith Söderström kritiker och samordnare för festivalen.

Region Hallands val att aktivt föra in kritiken i kulturplanen är ett led i att stärka den regionala konst – och kulturscenen. En livaktig kritisk offentlighet menar man är avgörande för att hallänningarna ska kunna ta del av och bli en del av det lokala konstlivet.
Festivalen hålls med anledning av Region Hallands beslut att lyfta kritiken och skriva in den som eget konstområde i sin kulturplan. Framöver kan kritiker söka medel och stöd hos regionen på samma vis som konstnärer länge haft möjlighet till. Läs mer här.

Festivalen är ett samarbete mellan Kritiklabbet och Region Halland. Kritikerlabbet är en medlem till Folkrörelsernas Konstfrämjande.

Visa alla