Konsthall C i Hökarängen ger plats för fladdermöss — 500 barn jobbar med Monster

Foto: Louise Helmfrid

I november fylls Konsthall C av 500 barns fladdermöss, i en av landets största utställningar av och för barn.
Varje år bjuder konsthallen in de kommunala förskolorna i Farsta för att tillsammans med konstpedagoger skapa ett kreativt rum där barn gör konst. Utställningen visas 13 - 28 november.

I november fylls Konsthall C av 500 barns fladdermöss, i en av landets största utställningar av och för barn.
”Fladdermöss har så många exceptionella egenskaper: ekolod, flygförmåga, att vara nattlevande. De är pollinatörer och insektsätare och har imponerande immunsystem som vi först nu börjar lära av, särskilt genom avancerad forskning som ett resultat av Covid 19-pandemin.”
Det berättar Monster Chetwynd, brittisk konstnär som i nästan tjugo år har fascinerats av fladdermöss. Hon har arbetat med uttryck som bland annat målningar, föreställningar och skulpturer med fokus på fladdermusen.

Varje år bjuder konsthallen in de kommunala förskolorna i Farsta för att tillsammans med konstpedagoger skapa ett kreativt rum där barn gör konstverk som sedan ställs ut. Projektet heter Konst i förskolan och är i år inne på sitt tionde år. Kärnan i projektet finns i tanken att barn behöver ges verktyg och utrymme för att få uttrycka sig på olika sätt. Att arbeta med sin kreativitet för att hitta nya kommunikationsmetoder med sin omvärld.
bland annat målningar, föreställningar och skulpturer med fokus på fladdermusen.

Ulrika Flink, konstnärlig ledare på Konsthall C, har valt ut Monster Chetwynd till årets konstnär. Det innebär också att förskolepedagogerna får arbeta tillsammans med en professionell konstnär, i detta fall Monster, för att utveckla sitt pedagogiska arbete.
bland annat målningar, föreställningar och skulpturer med fokus på fladdermusen.

Om utställningen på Konsthall C
Utställningen på Konsthall C består av dioramor med fladdermusen som objekt. Sammanlagt kommer ca 500 konstverk av 500 barn att ställas ut. Under utställningsperioden bjuds alla 5-åriga konstnärer och deras kamrater på vernissager, ca 4 st om dagen under 3 veckor! På grund av detta hålls det öppet för allmänheten endast på helgerna. Då finns det också möjlighet att möta skulpturer skapade av Monster Chetwynd. Konsthall C har öppet lördag-söndag kl 12-17.
Utställningen invigs lördag den 13/11 kl 12.00. Då är alla välkomna att fira fladdermusen med Konsthall C!

Läs mer på Konsthall C:s hemsida!

Visa alla