Konstfrämjandet söker en vikarierande verksamhetsutvecklare

Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning som huvuduppdrag. Genom olika samarbeten utmanar vi rådande föreställningar om konst både gentemot en bred allmänhet och konstfältet. Nu söker vi en vikarierande verksamhetsutvecklare 50% med inriktning på organisation och kommunikation med placering i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som vikarierande verksamhetsutvecklare innebär att tillsammans med verksamhetsledare och övriga kollegor arbeta för att Konstfrämjandets betydelse ska växa i konstvärlden och resten av samhället.

Arbetet innebär att vara med att utveckla organisationen och dess samverkan med nya och traditionella folkrörelser, samt självorganiserade konstverksamheter. Detta sker t ex genom att skapa förutsättningar för nya samarbetsprojekt samt att delta i utformandet av organisationens strategiska arbete.

Tjänsten innebär också ett ansvar för vår externa kommunikation med utveckling och förvaltning av hemsida, samtidskonstkartan.se, nyhetsbrev, sociala medier samt att stödja distrikten i frågor om kommunikation.

Arbetet sker i nära samarbete verksamhetsledare, organisationens medlemmar och distrikt samt andra konstaktörer. Tjänsten är placerad på Konstfrämjandets kansli intill Mariatorget i Stockholm.

Vi tror att du:

  • – Har en egen stark vision om hur ett konstfrämjande arbete bör genomföras i dialog med samarbetsparter

  • – Har relevant utbildning samt praktisk erfarenhet av att organisera konstnärliga verksamheter

  • – Har brett nätverk av, och vana att arbeta med, konstnärer i Sverige och internationellt samt med kommuner, regioner och andra samhällsinstanser

  • – Har erfarenhet av att arbeta praktiskt och strategiskt med kommunikation

  • – Har förmåga att sammanföra människor med olika bakgrund och perspektiv i givande samarbeten

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat mellan april-december 2017. Tillträde 1 april 2017 eller enligt överenskommelse. Resor och viss helg- och kvällstjänstgöring kommer att förekomma.

Vill du veta mer om tjänsten?

Hör av dig till Per Hasselberg, verksamhetsledare, 076-170 32 73

Niklas Östholm, facklig företrädare: 073-510 32 69

Maila din ansökan inklusive relevanta bilagor och referenser till per.hasselberg@konstframjandet.se senast 161231.

Visa alla