Konstfrämjandet söker en vikarierande verksamhetsutvecklare

Foto: Max Green Ekelin

Folkrörelsernas Konstfrämjande har sedan 1947 haft konstbildning som huvuduppdrag. Genom olika samarbeten utmanar vi rådande föreställningar om konst både gentemot en bred allmänhet och konstfältet. Nu söker vi en vikarierande verksamhetsutvecklare 45%.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som vikarierande verksamhetsutvecklare innebär att tillsammans med verksamhetsledare och övriga kollegor arbeta för att Konstfrämjandets betydelse ska växa i konstvärlden och resten av samhället. Arbetet innebär att vara med att utveckla organisationen och dess samverkan med nya och traditionella folkrörelser, samt självorganiserade konstverksamheter. Detta sker t ex genom att skapa förutsättningar för nya samarbetsprojekt samt att delta i utformandet av organisationens strategiska arbete.

Arbetet sker i nära samarbete verksamhetsledare, organisationens medlemmar och distrikt samt andra konstaktörer. 25 % av tjänsten har Folkrörelsernas Konstfrämjande som arbetsgivare med placering på Konstfrämjandets kansli intill Mariatorget i Stockholm. Utöver dessa 25% ingår även ett projektledaruppdrag om 20% för Konst Händer i stadsdelen Råby i Västerås. Konst händer är en del av Äga rum, regeringens satsning på konst och kultur i vissa bostadsområden. Satsningen utgår från de boendes behov, engagemang och delaktighet. Syftet är bland annat att stärka kulturlivet och få en större spridning av kulturell verksamhet.

Vi tror att du:

  • – Har en egen stark vision om hur ett konstfrämjande arbete bör genomföras i dialog med samarbetsparter

  • – Har relevant utbildning samt praktisk erfarenhet av att organisera konstnärliga verksamheter

  • – Har brett nätverk av, och vana att arbeta med, konstnärer i Sverige och internationellt samt med kommuner, regioner och andra samhällsinstanser

  • – Har förmåga att sammanföra människor med olika bakgrund och perspektiv i givande samarbeten

Anställningsvillkor

25% tjänsten är ett vikariat mellan augusti 2017-juni 2018. Projektanställningen om 20% varar till årsskiftet. Tillträde 2017-08-15 eller enligt överenskommelse. Resor och viss helg- och kvällstjänstgöring kommer att förekomma.

Vill du veta mer om tjänsten?

Hör av dig till Per Hasselberg, verksamhetsledare, 076-170 32 73

Niklas Östholm, facklig företrädare: 073-510 32 69

Maila din ansökan inklusive relevanta bilagor och referenser till per.hasselberg@konstframjandet.se senast 170611

Visa alla