Konstfrämjandet rekryterar Paulina Sokolow

Efter en lång rekryteringsprocess med många sökande kan Folkrörelsernas Konstfrämjande nu meddela att Paulina Sokolow tillträder som ny verksamhetsutvecklare med ansvar för kommunikation.

Under rekryteringen har Folkrörelsernas Konstfrämjande tillämpat kompetensbaserad rekrytering med många sökande från hela landet.

Vi är glada att Paulina Sokolow kommer till Konstfrämjandet just nu. Konstfrämjandet ser konsten som ett sätt att tänka om samhället. Med ett akut behov av att ställa om samhället och värna konsten är kommunikationsrollen viktigare än någonsin. Vår förhoppning är att arbetet tillsammans med alla våra medlemmar kommer att bli synligare och få större avtryck i samhällsutvecklingen med en verksamhetsutvecklare för kommunikation. Kommenterar Per Hasselberg, Verksamhetsledare.

Paulina Sokolow har lång erfarenhet av att arbeta inom konstfältet i allmänhet och med kommunikation i synnerhet. Sokolow skriver återkommande konstkritik för tidningar som Flamman och Feministiskt Perspektiv och har under det senaste året kunnat höras i podcasten Konstmackan tillsammans med Göran Greider. Sokolow har tidigare arbetat som pressekreterare för Moderna Museet, med kommunikation hos CF Hill och Subtopia och kommer senast från Tensta Konsthall där hon även fortsättningsvis kommer att arbeta med konsthallens kommunikation.

Konstfrämjandets drivkrafter och organisering är något som ligger väldigt nära vem jag är och vill vara. Det är konsten som står i centrum och det är utifrån den som vi kan hämta vägledning och givande sätt att tänka för att bättre förstå och hantera vår tid. Konsten uppstår där det finns tänkande människor, det vill säga överallt, men utifrån olika villkor och kunskapsområden. Att få förmånen att föreslå verktyg och metoder samt mina bästa tips i att kommunicera verksamhetens, distriktens och medlemmarnas utställningar och projekt är bland det roligaste jag kan tänka mig att göra!

Visa alla