KALAS — Release och spelkväll

KALAS är ett familjespel om klimatförändringar. Spelet tar deltagarna ut på flygresor jorden runt till bland annat låglöneländer, områden där konfliktmineraler bryts och till Amazonas regnskogar som förädlas till betes- och odlingsmark.

I samband med lanseringen anordnas en spelkväll på Konstfrämjandets kansli där besökare ges chansen att spela och vinna ett eget exemplar av KALAS. Bakom spelet ligger Lars Arrhenius och Eric Ericson. Duon har tidigare gjort sällskapsspelen Välkommen till samhället och Panama som ingår i Norrköping Konstmuseum samlingar. Lars Arrhenius har visat sina konstverk, filmer och utsmyckningar världen över och är representerad på bland annat Moderna Museet, Nationalmuseum och Victoria and Albert Museum i London. Han skriver även Grammis-nominerad musik och gör barnprogrammet BON. Eric Ericson har bland annat skrivit Brev till samhället, varit pjäsförfattare till Dramatens uppsättning av Brev från Eric Ericson och dokumenterat den syriska ruinstaden Palmyra. Förra året kom han ut med boken Mannen i Damaskus om krigsförbrytaren och nazisten Alois Brunner. Han är aktuell med barnboken Pandornas dal.

KALAS ges ut på Orosdi-Back förlag. Under november och december kommer spelet att finnas till försäljning på Konstfrämjandets kansli. Under spelkvällen finns möjligheten att få sitt spel signerat av upphovsmakarna.

Visa alla