Bokrelease: Inga kärleksbrev idag heller — ”fortsatt framgångsrik kostnadsanpassning och löpande effektiviseringar” av Marika Troili

Den svenska Posten har de senaste hundra åren gått från att vara en myndighet, till att bli ett affärsdrivande verk, till ett aktiebolag. Samtidigt har nya kommunikationsvanor vuxit fram och brevvolymerna minskat drastiskt. Postens förvandling speglar nya arbetsmarknadsvillkor och ett offentligt tonläge som genomsyrar hela samhället.

I flera år har Marika Troili, konstnär och timanställd brevbärare, följt Posten och sett brevbäraryrket förändras. I boken Inga kärleksbrev idag heller undersöks vad som händer med yrkesstolthet och kunskap när ett företag försöker effektivisera sin verksamhet genom oräkneliga omorganisationer.

Boken samlar konstnärens egna iakttagelser och upplevelser med intervjuer av postanställda, citat från företagets offentliga kommunikation, och andra historiska och samtida källor för att försöka beskriva den stundtals absurda vardagen.

Boken ges ut i samarbete med Folkrörelsernas Konstfrämjande och säljs till specialpris 120 kr under kvällen (ord. pris 180 kr.)

Välkommen!

Visa alla