Konstfrämjande böcker: Glas är massa i rörelse

Vad innebär det att gå från industrisamhälle till postindustriell kunskapsekonomi? Från levande landsbygd till glesbygd? Massa i rörelse är en konstnärlig undersökning av en plats i förändring. 6 konstnärer ger skilda perspektiv på olika sidor av det småländska Glasriket.

Glas är massa i rörelse (2017), Eva Arnqvist, Johanna Gustafsson Fürst, Ingela Johansson, Åsa Jungnelius, Caroline Mårtensson, Malin Pettersson Öberg, Axel Andersson (red.)

Vad innebär det att gå från industrisamhälle till postindustriell kunskapsekonomi? Från levande landsbygd till glesbygd? Massa i rörelse är en konstnärlig undersökning av en plats i förändring. 6 konstnärer ger skilda perspektiv på olika sidor av det småländska Glasriket. Vilken roll har glaset spelat – som bruksvara, konstverk, teknologi, hantverk, objekt, idé och gemenskap – historiskt och var befinner det sig i dag? En plats som är både bild och materia.

Boken finns till försäljning på vårt kansli på Swedenborgsgatan 1 och kan även beställas från info@konstframjandet.se. 160 kr exkl porto.

Visa alla