KKV Värmland – Gralstänk

Var Gral är vet ingen, men djupast i tingen bo gnistorna hemligen kvar av ljus, som i livsdrycken var.

Utställningen ”Gralstänk” visar medlemmar i Konstnärerna Kollektiv Verkstad sina olika uttryck på Alster Ö:a flygeln öppnar den 13 augusti 2022. Utställningen visar blästrat glas, screen på trä, collografi, torrnålsetsning, screen på papper, cyanotopi, textil, litografi, fotopolymer, högtryck, keramisk skulptur, glasskulptur, svetsad skulptur samt träskulptur. Alla dessa tekniker är kopplade till Konstnärernas kollektivverkstad på Zakrisdal i Karlstad.
Konstnärernas kollektivverkstad är en resurs i Värmlands kulturliv!
En gemensam verkstad är en möjlighet att dela kunskap och erfarenhet.
Där finns verktyg, maskiner och två verkstäder, en för grafik och en för skulptur. Verksamheten är en ekonomisk förening och öppen för yrkesverksamma konstnärer.

Medverkande konstnärerna är Elsie Asplund, Anders Augustsson, Annica Berglund, Erika Broman, Christina Bryntesson, Jennie Dahlén, Henric Erntson, Rolf Gustavsson, Åke Hasselrot, Margaretha Jansson, Mattias Karlsson, Ulrika Skog, Margareta Säfström och Karin Welin.

Konstfrämjandet Värmland

Konstfrämjandet Värmland är en öppen och tillåtande organisation, som står i ständig dialog med både medlemsorganisationer och vår omvärld. Konstfrämjandet Värmland har sedan 1976 präglats av främjande arbete i Värmland. Vi är en ideell föreningen som står på tårna inför att möta framtiden tillsammans med konstnärerna och samtidskonsten.

Konstfrämjandet Värmland

Alma Löv Museum

Alma Löv Museum är ett samtidskonstmuseum i Västra Ämtervik, Sunne som består av ett tiotal paviljonger utspridda i naturen och den stora huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat med tre våningar var det finns både teatersalong, utställningssalar och café.

Alma Löv Museum

Visa alla